Visste du att...?

- Varje gång du stänger av kranen medan du borstar tänderna sparar du upp till 12 liter vatten. Om alla européer gjorde det under ett år skulle man kunna fylla 6 000 olympiska simbassänger med det vatten som sparas. Faktum är det att en undersökning nyligen visat att människor varje gång de borstar tänderna slösar bort 15-24 liter vatten, när det egentligen bara behöver 2-3 liter. 

- Att varje gång du ska kemtvätta dina kläder släpper du ut gaser som leder till att ozon bildas, det är en mycket gifitg gas som orsakar bland annat andningssvårigheter.

- Tonfisk, makrill, torsk, hälleflundra och rocka etc. har minskat med 90 % på bara 50 år "tack vare" de indistriella flottorna som fiskar upp all fisk. om dessa arter försvinner kommer en hel länk i näringskedjan vara bruten, vilket ger upphov till en omfattande ekologisk katastrof.

En liten kort sammanfattning:  vi kan ju komma fram till att det lönar sig att stänga av kranen medan man borstar tänderna! att man helst inte ska köpa kläder som behövs kemtvättas, det kan ju bli ganska svårt att bli av med det helt, men man kan ju iallafall ha det i tanken. Den sista "visste du att " har ju vi ganska svårt att påverka. Men om de fortsätter fiska upp i samma takt så kommer havslivet att dö ut. Det har minskat med 90 % på bara 50 år, vi måste se till att mätningarna inte visar samma sak om 50 år igen!
                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0