4 anledningar till att välja ekologisk mat!

Var inne på MSN Livsstil och hittade denna artikel om ekologisk mat, och varför vi ska äta det. Den är skriven av Emelie Johnsson, och jag tyckte den var väldigt enkel och bra, så här kommer den! Orginalet finns att hitta här.



 
Var reko, käka eko! Här är fyra anledningar varför du ska välja eko
nästa gång du går och handlar; 


· Det smakar bättre. Alla ekologiska grödor växer i sin egen takt, vilket tillåter smaken att utvecklas ordentligt. Jämför själv mellan en "vanlig" banan och en Krav-banan. Krav är godare!
· Ingen skit. Glöm skumma E-ämnen, färgämnen och andra kemiska tillsatser. Ekologiskt behöver inga hjälpmedel, det smakar gott ändå!
· Mindre mat, lika mycket näring. Visste du att det räcker att äta 400 g ekologisk frukt och grönt om dagen, istället för det rekommenderade halvkilot? Studier visar att näringsvärdet är betydligt högre än vanliga grödor.

Bättre - för alla. Bekämpningsmedel och konstgödsel är bannlyst vid ekologisk odling. Naturen får stå till tjänst i form av solenergi, kretslopp och naturliga mikroorganismer, vilket är bra miljön, oss och djuren, nu och i framtiden! 

Kommentarer
Postat av: E L L I N O R

Smink, ja det är väl bra. Inte så rba för huden då, det förstör den ganska mycket. Själv använder jag mest mascara & ögonskugga när jag är ute på stan men under fotografering har jag ganska många lager smink i hela ansiktet... Hehe :P

2008-06-17 @ 12:00:01
URL: http://ellinorber.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Hejhej!

Hur mår du? :D

2008-06-17 @ 12:04:34
URL: http://typperra.blogg.se/
Postat av: Titti

jag ska lätt börja köpa mer ekologisk mat!

hoppas att du har en bra dag!

kram

2008-06-17 @ 12:11:49
URL: http://tittigilbert.blogg.se/
Postat av: JOSEFIN

ha en fin dag! :)

2008-06-17 @ 14:18:21
URL: http://josefiinwikstrom.blogg.se/
Postat av: Linn

ha en kanonkväll!

kolla in vår blogg.

2008-06-17 @ 18:31:50
URL: http://brunetternasmode.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0